
Türkiye’de koçluk kelimesi, 1970’lerde “Beyaz Gölge” adlı televizyon dizisinde canlandırdığı “Koç Reeves” ile duyuldu. Popüler bir yaklaşımla bilinçlere kayıt olmasını “Beyaz Gölge” dizisine borçluyuz. Spor camiasının, sporcularının arkasında güvenilir ve güçlü bir kişilik duran. Koçu, oyuncusunu motive eden, gücünü hatırlatan ve hedefine odaklayan kişi olarak bilinçlere kayıtladı. 2000 yıllarında da modern Yaşam Koçluluğu anlayışı Türkiye’de yayılmaya başladı.
Koç anlamını Macaristan’ın Kocs köyünden, bir buluşla ortaya çıktığı söylenmektedir. Kocs köyünde üretilen Kocsi isimli atların arkalarına bağlanan arabaları tüm dünyaya yayıldı. Bir yerden bir yere taşıyan manası ile kocsi dünya diline yerleşti. Bu mana ile Koçluk mesleğine de isim verdi.
Koçluk ne işe yarar derseniz, koçisinin yaptığı gibi kişiyi bir yerden bir yere götürür. Kişinin istediği yere gitmesine eşlik eder. Bunu kişinin kişilik yapısını, duygularını, düşüncelerini, çevre yapısı ile birlikte tüm bütünlüğüne saygı duyarak yaşamının içinde olmak istediği yere gitmesine yardımcı olur. Kişinin kendini irdelemesine ve içindeki göremediği yapı taşlarını farkına vardırarak yapabilme gücünü artıran kişidir, KOÇ. İçindeki gücün farkına vararak yaşamda hayal ettiği noktaya düşündüğünden daha kolay varan koçi, özgüveninin ve mutluluğunun farkına varır.
Koçluk bir sanatı sergilemek gibidir. İletişimi bir sanat, soru sormayı bir sanat, farkındalığı kişiye sunarken bir sanat sergiler. Eseri ise kişinin kendinin farkın varmasını sağlamaktır. Yaşamın farkına varmak, ne olduğunun farkına varmak, gücünün ve sana değer katan yanlarının farkına varmak, gölge yanların ile el ele senin istediğin yöne götürebilecek farkındalık da olabilmek için koçluk seanslarına ihtiyacımız vardır.
Yaşadıklarımızın nedenlerinin, nasıllarının farkında, bunlarla baş edebilecek gücünüzün bilincinde ve istediğiniz yeniden yapılanma hedefine gitmek için koçluk seansları sizin hizmetinizde.
YAŞAM KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI
Yeniden yapılanma ihtiyacı içinde olan dünyada da yükselerek ihtiyaç duyulan bu trend yeni bir meslek alanıdır. Türkiye’de yeni yeni yerleşmeye başlayan bu alanda yerinizi almak istiyorsanız… uluslar arası geçerliliği olan Yaşam Koçluğu sertifikaya ve İsis Mu Akademinin sertifikasına sahip olabilirsiniz…
Ve… Bu eğitim boyunca kendinize uygulanacak koçluk seansları ile yeniden yapılanmaya, istediğiniz ne ise onu bulmaya hazırsanız, biz sizinle bu eğitimde olmaya ve güçlü bir olarak yapılanmanıza yardımcı olmaya hazırız. Uygulamalarında yaşayacağınız değişimle, eğitime başladığınız gibi olmadığınızın farkında, mutluluğunda ve güçlü bir koç olarak yaşamı kucaklayın.
Master Tranıer’s Tranıng Yurdaay Onaran tarafından alacağınız eğitimi tamamladıktan sonra uluslararası firma tarafından ve İsis Mu Akademi’den hazırlanan sınavla hak kazanılarak sertifikalarınız teslim edilecektir.
Modül 1: 32 saat
Modül 2: 32 saat
Toplam Eğitim Saati: 64 saat (60 Saat konu anlatım ve uygulamalı çalışmalar- 4 saat pratik )

Program İçeriği:
Modül 1
- Koçluk Nedir?
- Nasıl Yaşam Koçu Olabilirsiniz…
- Neye Koçluk Edilir, Kimlere Koçluk Yapılır
- Koçluk İlişkisi
- Yaşam Koçunun Uyumu
- Temel Koçluk Becerileri
- Hayat Çarkı
- Değerler Sistemi İle Yüzleştirme
- Yaşam Koçunun Dinleme Ve Anlama yetisi
- Yaşam Koçunun Gedikleri Bulma Yetisi
- Soru Sorma Yetisinin Geliştirilmesi
- Güçlü Sorular Ve Zamanlama
- Güçlü Gözlemler
- Güçlü Ricalar
- Uygulama Ve Pratikler
Modül 2
- Dili Kullanmanın Önemi, Sihirli Sözler
- Müşteri Yapılandırma
- Müşteriyi Geliştirmek
- Hedefleri Gerçekleştirmeyi Başarmak
- Çözüme Gidiş Ve Çözüme Odaklanma
- Vizyon Oluşturma
- Misyonunla Tanışma
- Gerçeği – Oyun Ruhunu Yakalamak
- Koçluk Seanslarının Sıralama Ve Yapılanması
- Koçluk Süreci Ve Desteğin Süreci
- Koçlukta Kullanılacak Formlar Ve Belge Dökümleri Ve Kullanılması
- Koçluk Alanları
- Kendinize Koçluk, Kendinizi Yapılandırma
- Artık Koçsunuz Ve Kendi Koçluk İşinizi Kurun
- Uygulama ve Pratikler
