Blog

SONBAHARDA HÜZÜN İLE UMUT EL ELE

SONBAHARDA HÜZÜN İLE UMUT EL ELE

YAZ gelir, güneş ısıtır, dolgunlaştırır ve tüm güzelliklerin ürününü toplama zamanıdır. Ürününe kavuşma sevinci yaşar ve bunu kutlar.

SONBAHAR hazan mevsimi, yeni bir şeylerin başlaması için biten bir şeylerin gidişi gibidir. Hüzün ayrılış, umut ise yeniye gidiş içindir. YAŞAM aynı mevsimler gibidir, döngüler içinde akar gider.

SONBAHAR gelir. Yeşillikler çekilir, renkler solar, kuruyan dal, yapraklar uçuşur, köklerinden kopmuşlar ve yaşamın atığı haline gelmişler, gübreye dönüşüm başlamıştır.

SONBAHAR bir senenin ardındakilerini temizlemeye başlar ki yeni oluşuma yer açabilsin. Geçmiştekileri gübre yapar doğa, yeniyi güzelleştirmek için… .Sizlerde doğanın bir parçası olarak sonbaharın yaptığını yaparak kendinizi temizleyip, tazelenmek için kendinizi doğaya bırakın, geçmişi gübre yapın, geleceği besleyin.

KIŞ, toprağı doğuma hazırlamak için soğuktur ve ıslaktır. Ağaçlar, hayvanların birçoğu varlığını beslemek için sadece kendi ile olur. Geleceğe yatırım gibidir kış; hayata kalma çabasını anlatır. İLKBAHAR’da tohumların çatlaması ile bütün kış kendini besleyenler, yeni var olmanın tüm güzelliği, heyecanı ve hevesiyle görünür olmaya çıkarlar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
× Bize Yazın